Sola kulturhus

Billetter: 51653460 — Resepsjon: 51653480

Sola ruinkyrkje

Sola ruinkyrkje ble bygget på 1100-tallet og var i bruk frem til 1842 da den begynte å forfalle. Etter dette stod kirken som en ruin frem til den ble kjøpt av kunstmaleren Johan Bennetter i 1871. Han bygde om kirken til bosted og atelier og den ble brukt til dette frem til 1907. Deretter stod kirken igjen som en ruin. Store deler av kirken ble revet under andre verdenskrig. I 1980-årene ble det påbegynt restaureringsarbeid, et samarbeid mellom Riksantikvaren og Sola kommune, og dagens ruinkyrkje ble fullført i 1995. Siden den gang har kirken vært hyppig besøkt, og det arrangeres både konserter og andre sammenkomster. Ruinkyrkjen er også en av regionens mest populære kirker å gifte seg i.

Kirken har kapasitet til 68 personer.

Ta gjerne kontakt ved spørsmål om omvisning, guiding eller leie!

Gifte dere i ruinkyrkjen?

Kirkelig vigsel

Dersom du ønsker å gifte deg kirkelig i ruinkyrkjen, gå inn på sola.menighet.no for mer informasjon.

Borgerlig vigsel

Dersom du ønsker en borgerlig vigsel, ta kontakt i henvendelser boksen til høyre. Humanetisk forbund utfører ikke vigsler i Sola ruinkyrkje. 

Skal du besøke ruinkyrkjen?

Opplev ruinkyrkjen ved hjelp av din mobiltelefon. Lytt til Knut Husebø – som forteller om hendelser i fortiden og opplevelsesmuligheter i nåtiden. Informasjonen varer i 3 minutter og tilbys på norsk, engelsk og tysk. Du betaler bare vanlig samtalepris. Informasjon om OnSpotStory finnes utenfor ruinkirken. Du kan også lese mer her!

OnSpotStory kode: 001106

Nettsiden er levert av Mandarin Design

Avbryt