Sola kulturhus

Billetter: 51653460 — Resepsjon: 51653480

Silent night

Lørdag 2. desember

Silent night - historien om en sang som verden omfavnet. 

Stemningsfull julekonsert med de internasjonalt anerkjente utøverne Marit Kristine Risnes (sopran) og Duo Gvito (Marius Gundersen og Gjermund Titlestad - gitar) som har satt sammen et vakkert program med Stille Natt, Hellige Natts orginalbesetning som ramme rundt konserten for å feire julens budskap.

«Stille Nacht, Heilige Nacht», sangen som har omfavnet generasjoner og stadig rører ved hjerter over hele verden oppstod julaften i en landsby i Østerrike. Året var 1818, orgelet i St.Nicolaus var i ustand og for å skape stemning under kveldsmessen lagde organist Franz Gruber sammen med tekstforfatter presten Joseph Mohr en sang som kunne synges til et enkelt lutt-akkompagnement. Slik fant urframføringen av verdens mest kjente julesang «Stille Nacht, Heilige Nacht» sted med besetningen sang og gitar julekvelden i Oberndorf.

Med Stille Natt, Hellige Natt og dens opprinnelse som ramme rundt Julekonserten «Silent Night», presenterer utøverne et stemningsfullt repertoar for sang og gitar for å feire den hellige natt da jorden tok himlen i favn.

Rogaland Fylkeskommune og Fond for utøvende kunstnere har gitt Marit Kristine Risnes og Duo Gvito bekreftelse på, og anerkjennelse for, sin kunstneriske kvalitet. 

Sommeren 2015 stod Marit Kristine Risnes og gitarist Marius Gundersen på scenen i Stavanger konserthus med konserten «Quiet Songs». Duo Gvito har gitt ut en rekke CD innspillinger og Marit Kristine er solist på NRK2 «Salmeboka minutt for minutt». 

Arrangør: Marit Risnes

Når Pris Sal Lengde Servering Kjøp
Lørdag 2. desember kl. 18.00 Ordinær: 250,- Sola ruinkyrkje Ca 1 time Ingen Billett

Når

Lørdag 2. desember kl. 18.00

Pris

Ordinær: 250,-

Sal

Sola ruinkyrkje

Lengde

Ca 1 time

Servering

Ingen

Billett

Nettsiden er levert av Mandarin Design

Avbryt