Sola kulturhus

Billetter: 51653460 — Resepsjon: 51653480

Oliver Twist på Sola!

Sola kulturhus ble åpnet i november 1987 og det vil si at vi i år er hele 30 år! I anledning jubileet setter vi opp, i samarbeid med kulturskolen, en teaterforestilling av romanen til Charles Dickens, Oliver Twist. Med på laget har vi fått med oss lærer ved Sola kulturskole og regissør Hans Rosenquist, profesjonelle skuespiller Torfinn Nag, Nina Marlen Andersen, Arnt Olav Klippenberg, Sture Mønnich og Jan Ivar Peterson og fjorten nåværende og tidligere kulturskoleelever. Det er Rosenquist selv som har laget en bearbeidet versjon av Dickens roman for teaterscenen. Premieren er satt til lørdag 21. oktober.

Forestillingen tar for seg historien om den foreldreløse guttungen Oliver Twist, født i et fattighus i en by uten navn. Moren hans dør umiddelbart etter fødselen, uten å etterlate seg navn, papirer eller penger. På fattighuset, hvor Oliver vokser opp, er både mat og omsorg en mangelvare. Etter å ha blitt banket opp bestemmer Oliver seg for å rømme. Etter syv dager til fots ankommer Oliver London, utsultet og forlatt. Her blir han kjent med en bande unge lommetyver, som alle lever i skjul hos den gamle, grådige og lyssky Fagin, som raskt innrullerer Oliver i sine rekker med småskurker.

Men ved et lykketreff møter Oliver Twist godhjertede mennesker som ønsker å gi han en trygg og kjærlighetsfull oppvekst. Men hans kjennskap til Fagins virksomhet gjør at det kriminelle miljøet i storbyen raskt innhenter han. Unge Oliver havner nå i en lang rekke vanskeligheter, som inkluderer kidnapping, ran, skuddvekslinger, halsbrekkende fluktruter og kaldhjertet drap.

Dette er en historie om å velge det gode foran det onde eller i hvert fall hele tiden forsøke å gjøre de riktige valgene. Historien om Oliver Twist, gutten uten navn, gutten, som i løpet av forestillingen og sine opplevelser blir navngitt og del av en større helhet.

Vi gleder oss stort til å sette i gang med denne forestillingen!

Les intervjuet vi hadde med Solabladet her.

Nettsiden er levert av Mandarin Design

Avbryt