Sola kulturhus

Billetter: 51653460 — Resepsjon: 51653480

Hele Rogaland Leser

Grand Manila av Kjartan Fløgstad er årets Hele Rogaland Leser i 2014. Tirsdag 23. september kl. 19.00 får biblioteket besøk av Fløgstad og Cathrine Sandnes. Kjartan Fløgstad blir i år 70 år, og er en av de mest kjente forfatterne i landet. I 1978 fikk han som den eneste i Rogaland Nordisk råds litteraturpris. Biblioteket deler ut boken gratis f.o.m. 13. september.

Hele Rogaland leser startet som Hele Stavanger leser i 2008, men ble utvidet til Rogaland i 2010. Det er et samarbeid mellom Rogaland fylkeskommune, LO Rogaland og Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Sparebankstiftelsen SR-bank, Sauda kommune og Sauda Fabrikkarbeiderforening, Stavanger kulturhus, Sølvberget og bibliotekene i Rogaland. 40 000 bøker deles ut i år.

Da Grand Manilla kom ut fikk den P2-lytternes romanpris og Kritikerpriser. Den tar for innbyggerne i den fiktive industribyen Lovra i Ryfylke. Den følger rekke familier og livsløp i tiden etter krigen fram til våre dager. Man blir også tatt med til USA, Finland, India og Forus. Boken er full av realistisk klarsyn, satire og burlesk fantasi samt skarpe sosiologiske observasjoner. Industrihistorie, ferromangan, bryllkrem, kjærlighet og klassekamp er bare noe av det vi blir introdusert for. Vi gleder oss til å introdusere dere for kvalitetslitteratur dere ikke bare får låne, men beholde til odel og eie.

Nettsiden er levert av Mandarin Design

Avbryt